HTML AnkeJ

Om kunstneren

Beskueren skal drømme sig væk

Anke Jensens værker resulterer ofte i farverige og abstrakte malerier og hun arbejder ud fra visionen om, at beskueren skal drømme sig væk.

Inspireret af den omkringliggende verden

Anke Jensen er oprindelig uddannet kontorassistent, men arbejder i dag som marketingsassistent. Hun startede med at male i 2009 på hobbybasis i sit eget hjem. Inspirationen finder hun fra alt omkring hende, og lysten kommer fra idéen om at afbilde verden og naturen, som hun fortolker den.

Beskueren skal drømme sig væk

Visionen om at lade beskueren drømme sig væk, er Anke Jensens primære målsætning – dog stadig med et legende element og en løbende hensigt om på et tidspunkt at finde sin egen stil. Som hun selv pointerer: ”Det er fascinerende, når billedet taler til en, eller man kan drømme sig væk”.

Anvendelse af forskellige redskaber

Kombinationen og anvendelsen af forskellige redskaber er en motivationsfaktor i Anke Jensens værker. Forskellige redskaber som spatel og gummipensler skaber anderledes strukturer, der i kombination giver malerierne særegne udtryk. Anke Jensens motto er derfor også :”Vi må se, hvad der sker”. Det er for hende altid spændende at se, hvor processen fører hende hen, og hun ved sjældent, hvor hun ender.

Teknikker blandes i et legende element

En af de seneste teknikker Anke Jensen har implementeret i sin kunst, er maling med fingrene. Hendes værker bliver primært malet med acrylfarve, hvor teknikker og idéer afprøves. Malerierne resulterer derfor ofte i farverige og abstrakte billeder, der taler til sanserne.

Typer af værker

Naturbilleder udgør sammen med abstrakte malerier størstedelen af Anke Jensens værker. Hun oplever til tider også lysten til at afbilde et motiv eller et fotografi, og man finder derfor også virkelighedsnære malerier i hendes samling.

Lysten til at male har altid været der

Allerede som ung havde Anke Jensen lysten til at male, men med to børn og et hus at passe var tiden knap. Anke Jensen begyndte derfor at male efter hendes børn blev voksne og er i dag glad for at have fundet sit fristed.